Последни новости

Гејминг новости од минатата недела #22


  1. Правила и услови за користење

   Прочитајте ги сите правила и услови пред да почнете да пишувате.
   Теми:
   3
   Мислења:
   11
  2. Генерална ИТ дискусија

   Дискусија за работи кои се однесуваат на ИТ а неможат да се сместат во друг дел од форумот.
   Теми:
   1,031
   Мислења:
   17,959
  3. IT.mk известувања

   Сите вести, известувања и најави за и околу IT.mk и соодветните сервиси.
   Теми:
   146
   Мислења:
   3,549
   Последно: Нов модератор drown, 15 Јануари 2017
  4. Ваши сугестии / забелешки / проблеми

   Овде истакнете ги сите Ваши забелешки, сугестии и проблеми за се во врска со форумов.
   Теми:
   522
   Мислења:
   9,023
  5. Добродојдовте!

   Нови сте на форумов? Претставете се тука.
   Теми:
   567
   Мислења:
   9,986
   Последно: Здраво добри народе Wasted Cobe, 24 Февруари 2017 at 10:33
  1. ИТ Вести од светот

   Дискутирајте за сите светски гео-политички случувања кои влијаат и се поврзани со ИТ.
   Теми:
   963
   Мислења:
   9,127
   Последно: Raspberry Pi - најефтиниот компјутер stefan_mkd, 25 Февруари 2017 at 13:11
  2. ИТ Вести од Македонија

   Дискутирајте за сите ИТ новости и случувања во Македонија
   Теми:
   572
   Мислења:
   7,912
  1. Генерална дискусија

   Општа тема поврзана со Интернет.
   Теми:
   1,656
   Мислења:
   32,084
   Последно: Проблеми со ddhost DrMTR, 27 Февруари 2017 at 01:05
  2. CMS (WordPress, Drupal, Magento, Joomla...)

   Форум за сите дискусии поврзани со CMS системи, аддони и плагини за нив и сл
   Теми:
   36
   Мислења:
   237
   Последно: Custom form за WooCommerce Whisky Vishera, 23 Февруари 2017 at 08:38
  3. Старт-ап сцена

   Место за дискутирање на македонската, регионалната и светската старт-ап сцена. Споделувајте интересни стартапи и новости поврзани со нив.
   Теми:
   14
   Мислења:
   171
   Последно: Пронајди bakigvg, 9 Февруари 2017
  4. Е-Бизнис

   Тука дискутирајте за начини на заработка online, е-бизнис решенија и слично.
   Теми:
   521
   Мислења:
   14,052
  5. Е-Маркетинг

   Дискутирајте на теми поврзани со е-маркетинг - начин на промоција на веб сајтови, оптимизација за пребарувачи и слично.
   Теми:
   166
   Мислења:
   2,242
   Последно: Facebook boost post TylerMkD, 22 Февруари 2017 at 10:40
  6. Веб Хостинг

   Тема за хостинг решенија, карактеристики, компании и слично.
   Теми:
   427
   Мислења:
   4,415
   Последно: Хостинг провајдер Mr.Jack, 26 Февруари 2017 at 09:04
  7. Блогирање и блогосфера

   Дискусии за се во врска со блоговите и блогирањето. Размена на искуства, соработка и дискусија помеѓу блогерите.
   Теми:
   147
   Мислења:
   1,242
   Последно: Изработка на Wordpress сајт. SiPy`, 6 Јануари 2017
  8. Останато

   Сите останати работи поврзани со Интернет, корисни веб линкови, веб софтвер и слично.
   Теми:
   743
   Мислења:
   8,709
   Последно: Македонски веб страни NAMA.mk, 20 Февруари 2017
  1. Процесори, матични плочи и меморија

   Дискусии за процесори, матични плочи и мемории
   Теми:
   1,695
   Мислења:
   30,944
   Последно: AMD Zen & AМ4 платформа rippermkd, 27 Февруари 2017 at 01:47
  2. Графички картички, звучни картички и монитори

   Дискусии за разни видови на графички картички, звучни картички и монитори.
   Теми:
   1,520
   Мислења:
   37,737
   Последно: Прашање околу графичка stranger777, 21 Февруари 2017 at 18:59
  3. Скенери и принтери

   Дискусија за секаков вид на печатачи и скенери
   Теми:
   228
   Мислења:
   1,887
   Последно: виртуелен скенер Taurus, 23 Февруари 2017 at 13:21
  4. Overclock & Modding

   Место за сите ентузијасти и љубители на екстремни компјутери
   Теми:
   262
   Мислења:
   7,833
   Последно: Предлог за куќаре Fredy, 25 Февруари 2017 at 19:55
  5. Конфигурации

   Се за конфигурации,помош,мислења,најдобри производи...
   Теми:
   494
   Мислења:
   13,456
  6. Преносни компјутери и таблети

   Форум наменет за дискусија поврзана со преносни уреди, проблеми, препораки и дополнителна опрема
   Теми:
   478
   Мислења:
   8,309
   Последно: Лаптоп до 35000 денари DrMTR, 23 Февруари 2017 at 18:41
  7. Електроника - гаџети, електронски компоненти

   Дискусија на електроника и електронски компоненти
   Теми:
   158
   Мислења:
   18,315
  8. Oстанато

   Дискусија за сите останати компјутерски делови.
   Теми:
   2,679
   Мислења:
   47,298
   Последно: Samsung D3 Station 3Тb Arabian, 26 Февруари 2017 at 15:04
  1. Генерална дискусија

   Општа дискусија во врска со компјутерски софтвер за сите постоечки оперативни системи. (Рецензија, ревизија, критики, предлози, оцени, итн.)
   Теми:
   1,798
   Мислења:
   18,349
   Последно: Kodi - Генерална дискусија Astraion, 25 Февруари 2017 at 16:57
  2. Драјвери

   Драјвери. Ваши проблеми, решенија.
   Теми:
   406
   Мислења:
   2,969
   Последно: Линкови за симнување на драјвери Ivancho22, 4 Февруари 2017
  3. Софтвер за мобилни телефони и MP3 players

   Секаков вид софтвер поврзан со мобилните телефони и MP3 player-и (aпликации, игри, итн.)
   Теми:
   184
   Мислења:
   1,398
  4. Софтвер за останати видови на ИТ уреди

   Дискусии за сите останати видови на софтвер.
   Теми:
   115
   Мислења:
   1,059
   Последно: Снимање на повеќе TV канали одеднаш gdamjan, 25 Февруари 2017 at 15:24
  1. Microsoft Windows

   98, ME, OS/2, NT, 2000, XP, 2003, Vista, CE, 7 и други.
   Теми:
   1,345
   Мислења:
   21,693
   Последно: Windows 10 генерална дискусија Alucard, 27 Февруари 2017 at 00:03
  2. GNU/Linux

   RedHat, Debian, SuSe, Fedora, Ubuntu, Slackware, Mandriva и други.
   Теми:
   943
   Мислења:
   9,657
   Последно: Чест креш на флеш апликации во Firefox krema, 18 Февруари 2017
  3. BSD

   OpenBSD, FreeBSD, NetBSD...
   Теми:
   9
   Мислења:
   98
  4. Mac OS

   Mac OS 7/8/9, Mac OS X, Darwin...
   Теми:
   167
   Мислења:
   1,953
   Последно: Проблем? Upgrade на MacOS DarkoG, 10 Февруари 2017
  5. Oстанати

   AIX, Solaris, BeOS, Palm OS, Xenix и други.
   Теми:
   79
   Мислења:
   754
   Последно: search engines hipo, 30 Јануари 2017
  1. LAN // WAN // MAN // PAN // CAN

   Зборувајте за LAN, WAN, MAN и сите други видови на мрежи, нивен софтвер, хардвер, конфигурација и слично.
   Теми:
   569
   Мислења:
   6,273
   Последно: IPTV kamenko, 27 Февруари 2017 at 00:43
  2. Wi-Fi

   Тука дискутирајте за сите работи поврзани со Wi-Fi
   Теми:
   397
   Мислења:
   5,154
   Последно: [Предлог] Рутер uwemi, 26 Февруари 2017 at 23:06
  3. VPN и VLAN

   Тема за работи поврзани со VPN и VLAN
   Теми:
   28
   Мислења:
   262
   Последно: VPN Сервер за на Vip мрежа bibil, 25 Февруари 2017 at 21:00
  4. VoIP

   Теми во врска со VoIP.
   Теми:
   28
   Мислења:
   325
   Последно: Конференциска врска Ivicakmk, 23 Јануари 2017
  5. Oстанато

   За се останато во врска со мрежи и протоколи, дискутирајте тука.
   Теми:
   244
   Мислења:
   3,128
   Последно: Turn on pc remotely? smurfy, 8 Февруари 2017
  1. Компјутерска безбедност

   Дискутирајте за безбедност на информации - софтвер, хардвер и методи за заштита, видови напади и друго.
   Последно: TeamViewer Хакнат bogoevski, 16 Февруари 2017
  2. Криптографија // Стеганографија // Енкрипција

   Дискусија за разни видови прикриени комуникации и енкрипција на фајлови.
   Теми:
   44
   Мислења:
   386
   Последно: Декриптирање на ПДФ документ Roncic, 7 ноември 2015
  3. Сигурност кај мобилни телефони

   Дискутирајте за сигурноста на мобилните телефони
   Теми:
   18
   Мислења:
   350
  1. C // C++

   Дискусии поврзани со C и C++ програмски јазици.
   Теми:
   511
   Мислења:
   4,908
   Последно: Помош за задачи (програмирање) Lux_23, 2 Јануари 2017
  2. Java

   Дискусии поврзани со Java
   Теми:
   175
   Мислења:
   1,304
   Последно: NetBeans Maven RESTful Georgy, 12 Февруари 2017
  3. PHP, ASP, JSP (JavaServer Pages)

   Дискусии поврзани со PHP, ASP и JSP
   Теми:
   525
   Мислења:
   3,739
   Последно: Коуд Игнајтер на Енџин Екс - 404 Not Found грешка? neW1, 27 Февруари 2017 at 00:45
  4. ASP.NET // VB.NET // C# // Coldfusion

   Дискусии поврзани со програмирање во ASP.NET, VB.NET, C# и Coldfusion
   Теми:
   198
   Мислења:
   1,168
   Последно: C# Unit тестој за база Sephiroth, 13 Декември 2016
  5. Програмирање на мобилни платформи

   Дискусии поврзани со програмирање на Androird, iPhone, BlackBerry, Symbian... u name it!
   Теми:
   38
   Мислења:
   208
  6. Delphi // Kylix // Object Pascal

   Дискусии во врска со програмските јазици Delphi, Kylix и Object Pascal
   Теми:
   87
   Мислења:
   646
   Последно: Помош ако може?? Jimitar, 11 Март 2015
  7. Perl // Ruby // Python

   Дискусии поврзани со најупотребуваните script-like програмски јазици.
   Теми:
   47
   Мислења:
   260
   Последно: Facebook група Simeon Aleksov, 7 Февруари 2017
  8. Visual Basic

   Дискусии поврзани со Visual Basic
   Теми:
   110
   Мислења:
   958
   Последно: Excel & VB bxxxn, 28 Декември 2015
  9. ActionScript

   Дискусии во врска со ActionScript
   Теми:
   41
   Мислења:
   284
   Последно: Барам Flash игра во Action Script 3 Belco15, 12 Мај 2014
  10. Assembly

   Дискусии поврзани со ASM програмирање
   Теми:
   19
   Мислења:
   155
   Последно: Асемблер задача bazingaa, 15 ноември 2016
  11. Останати

   Дискусии во врска со сите останати програмски јазици.
   Теми:
   203
   Мислења:
   1,910
   Последно: Помош за LabVIEW задача Fikla, 26 Февруари 2017 at 19:19
  1. HTML, CSS, JavaScript, XML базирани

   Дискусии и помош во врска со описните јазици, како и нивна манипулација.
   Теми:
   425
   Мислења:
   3,490
   Последно: URL Rewrite динамичка содржина MilanS87, 25 Февруари 2017 at 19:33
  1. Microsoft SQL Server, MySQL, PostgreSQL, Oracle, S

   Дискусија и помош во врска со сите видови бази на податоци.
   Теми:
   131
   Мислења:
   879
   Последно: t-sql -> plsql "prevod" katerina87, 23 Февруари 2017 at 10:14
  1. Дизајн и графика

   Веб дизајн, принт дизајн, 3D моделирање, анимација и слично.
   Теми:
   466
   Мислења:
   7,341
   Последно: Предлог за квалитетна Печатница Alucard, 27 Февруари 2017 at 02:06
  2. Дигитални апарати, камери и слично

   Дискусии поврзани со дигитални апарати, камери и нивно користење.
   Теми:
   211
   Мислења:
   2,759
   Последно: Астрофотографија, совети и искуства Astro, 23 Февруари 2017 at 15:35
  3. Видео и аудио продукција

   Креирање на видео и аудио фајлови, софтвер, компресија и друго.
   Теми:
   412
   Мислења:
   4,707
   Последно: Препорака за Android box drown, 15 Февруари 2017
  1. Радио, телевизија, радио-телевизиски сигнал и него

   Дискусии во врска со радио и телевизија, радио и телевисиска опрема, мрежи, канали, сигнали, нивна трансмисија и модулација.
   Последно: Помош: Кај да ги гледам Оскарите? toshex, 27 Февруари 2017 at 00:58
  1. Мобилни телефони

   Дискусии за мобилни телефони, нивна употреба, подесување и слично.
   Теми:
   1,534
   Мислења:
   60,512
  2. MP3 плеери и сл.

   Дискусии за MP3/MP4 уреди и слично.
   Теми:
   60
   Мислења:
   613
   Последно: Android Smart TV Box LDK IV-319 godovic, 17 Февруари 2017
  3. Додатоци

   Сите видови на додатоци за овој тип на уреди.
   Теми:
   82
   Мислења:
   643
   Последно: dbrand.com skins - искуства? Necromancer, 16 Февруари 2017
  1. Туторијали

   Тука постирајте секаков вид на туторијали поврзани со информатичката технологија.
   Теми:
   390
   Мислења:
   3,738
   Последно: Remote Start (WOL) и Shutdown bxxxn, 20 Февруари 2017
  2. Факултети

   Дискусии за факултети и формални ИТ студии
   Теми:
   8
   Мислења:
   849
  3. ИТ книги и списанија

   Тука зборувајте за ИТ книги, списанија, магазини и литература (вклучувајќи и е-книги)
   Теми:
   134
   Мислења:
   1,170
   Последно: Емитер bxxxn, 12 Септември 2016
  4. ИТ Сертификација

   Linux Professional Institute, Micrоsoft corporation, Cisco systems, Citrix systems, Sun Microsystems, IBM, CompTIA, MySQL, Oracle, ISC2, XML, ICT Council, Novell и други.
   Теми:
   91
   Мислења:
   1,054
  5. Останато

   Тука објавувајте линкови до останати едукативни матерјали, корисни артикли, колумни и слично.
   Теми:
   196
   Мислења:
   3,134
  1. Генерална дискусија

   На барање на корисниците, го отвараме форумов за споделување на искуства - позитивни и негативни - низ македонските ИТ продавници, локални и национални. Ова е генерална дискусија на темата.
   Теми:
   37
   Мислења:
   2,434
   Последно: Ваши искуства со Сетек Ulrezaj, 16 Февруари 2017
  2. Сугестии за IT.mk/market

   Темава е за сугестии на производи со кои имате добро искуство и се достапни на нашиов пазар, да ни ги предложите да ги поставиме во IT.mk/market
   Теми:
   2
   Мислења:
   35
   Последно: Ваши предлози за IT.mk/market Astro, 5 Август 2016
  1. Игри

   Генерална дискусија за игри
   Теми:
   977
   Мислења:
   17,191
   Последно: Која игра ја плешаш во моментов? steelseries, 26 Февруари 2017 at 16:35
  2. Конзоли

   Дискусии за PS 2 и 3, Wii, Xbox + 360 и сите останати конзоли.
   Теми:
   126
   Мислења:
   1,883
   Последно: Прашања околу RGH 360ки neW1, 26 Февруари 2017 at 01:51
  3. PC

   Тука дискутирајте за PC игрите.
   Теми:
   356
   Мислења:
   7,959
   Последно: Arcade stick vo MK? zmija, 25 Февруари 2017 at 17:40
  4. E-спорт

   Тема за гејминг турнири, тимови, натпревари и општо е-спорт.
   Теми:
   29
   Мислења:
   680
   Последно: Dota 2 регрутирање Happy, 20 Јули 2015
  5. Гејминг општество

   Дискусии за случувања, кланови и друго.
   Теми:
   109
   Мислења:
   1,670
   Последно: Гораст и новата емисија (GG TV) Zippo, 26 Декември 2016
  1. Вработување

   Форумот Вработување е префрлен во сервисот IT.mk/kariera
   Теми:
   377
   Мислења:
   1,853
  2. Купувам

   Доколку имате понуди или барате да купите нешто, ова е тема за вас.
   Теми:
   1,657
   Мислења:
   7,496
   Последно: Купувам графичка nvidia/amd goce03, 26 Февруари 2017 at 23:07
  3. Продавам

   Доколку имате да понудите нешто за продавање, искористете ја оваа тема.
   Теми:
   2,946
   Мислења:
   21,431
   Последно: Се продава процесор за лаптоп Intel Core i5-2450M lynx, 26 Февруари 2017 at 21:22
  1. Off-topic теми

   Имате нешто да кажете што не е поврзано со ИТ? Интересни вести, информации или пак сакате да озборувате - Ова е вистинското место за Вас.
   Теми:
   1,344
   Мислења:
   31,652
   Последно: Вибрациона шлајфарица - предлог smole, 25 Февруари 2017 at 21:28
  2. Боречки клуб

   Имате проблеми со некој член? Именувајте го во оваа тема и искажете му ги чувствата или објаснете му две-три работи.
   Теми:
   177
   Мислења:
   5,597
   Последно: Зошто мојата тема беше избришана? D, 4 Февруари 2017